Autoritatea criminală Oleg Pruteanu, alias Borman, este acuzat de către forțele de ordine din Federația Rusă de crearea și gestionarea unei grupări criminale, și trafic de droguri.

Ministerul de Interne al Rusiei a inițiat o cauză penală împotriva lui Pruteanu, dar și  altor membri ai unei grupări criminale transnaționale, care ar fi traficat droguri din Africa de Nord. Conform informațiilor, gruparea a transportat loturi impunătoare de droguri prin Europa și regiunea țărilor baltice, iar ulterior, substanțele interzise au fost comercializate în țările CSI, inclusiv în Federația Rusă.

Ca rezultat al operațiunilor de investigare, care au început în august 2012 și au durat până în prezent, oamenii legii au scos din circuit peste 800 de kilograme de hașiș.

Reprezentantul oficial al ministerului rus de Interne, Irina Volk, a comunicat că forțele de ordine din Rusia au colaborat pe parcursul anchetei cu organele de drept din Republica Moldova, Belarus și Regatul Spaniei. Oamenii legii au organizat o misiune specială în urma căreia au fost arestate și condamnate peste 40 de persoane implicate în traficul internațional de droguri.

În urma numeroaselor cercetări, oamenii legii din Federația Rusă au stabilit că principalul vinovat și cel care dirija întreaga afacere este Oleg Pruteanu, condamnat în repetate rânduri pentru numeroase infracțiuni.

Volk menționează că autoritatea criminală s-a specializat în comerțul internațional de droguri, supravegherea și coordonarea rețelei de trafic de droguri pe scară largă, a stabilit relații apropiate cu liderii lumii criminale, împărțind cu aceștia veniturile și sfera de influență.

Oleg Borman a fost reținut de oamenii legii din țara noastră la data de 1 octombrie într-un dosar intentat pentru trafic de droguri.

Procurorii îl învinuiesc pe Borman de organizarea unei filiere internaţionale de traficare a drogurilor din Maroc în Rusia. Potrivit informațiilor, drogurile erau aduse din Maroc în Portugalia, unde erau procurate de clanul lui Borman cu 800-1200 de euro per kilogram, în funcție de calitate, apoi erau transportate în Federația Rusă, unde erau vândute cu 2500 de euro pentru un kilogram.

Potrivit avocatului său, Pruteanu este nevinovat, iar dosarul ar fi unul fabricat la comandă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii