Partidul Democrat din Republica Moldova condamnă „acţiunile de hărţuire politică”, la adresa lui Vlad Plahotniuc, după ce presa a scris că liderul formațiunii este învinuit în Federația Rusă de săvârșirea unor crime grave. Mai mult ca atât, președintele democraților a fost dat în căutare generală.

Printr-un comunicat de presă, democrații îşi exprimă dezaprobarea faţă de acţiunile provocatoare de hărţuire şi persecuţie politică din partea Federaţiei Ruse și menționează că aceste fapte au la bază motive geopolitice, de intimidare, şantaj şi hărţuire a oficialilor moldoveni.

„O altă motivaţie din spatele acestor dosare fabricate în Federaţia Rusă constă în acoperirea unor persoane acuzate de infracţiuni pe teritoriul Republicii Moldova, persoane care au desfăşurat şi desfăşoară activităţi în interesul serviciilor speciale ruse şi împotriva Republicii Moldova. Iar momentul declanşării acestor acţiuni de hărţuire politică a coincis cu iniţierea şi avansarea autorităţilor de anchetă moldoveneşti în investigaţia privind spălarea a 22 miliarde de dolari, bani proveniţi din Federaţia Rusă, prin intermediul unor bănci moldoveneşti”, susțin reprezentanții PD.

La fel, democrații au cerut Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova să întreprindă măsurile necesare pentru a condamna acţiunile de hărţuire politică. 

După cum se vehiculează în presa rusească, Vlad Plahotniuc a săvârșit mai multe crime, cu o deosebită cruzime și prin metode periculoase, pe motive de ură politică, ideologică, rasială și națională. La momentul săvârșirii omorurilor, liderul PD ar fi făcut parte dintr-o grupare criminală.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii