36 inspectori vamali au fost sancționați disciplinar, iar unul dintre ei a fost retrogradat din funcție. Vameșii au fost sancționați deoarece nu au respectat legislaţia în vigoare la perceperea taxei pentru vinietă.

Potrivit Serviciului Vamal, în cadrul unei anchete de serviciu  s-a constatat, că vameșii nu au aplicat amenzi contravenționale șoferilor ce aveau termenul de valabilitate a vinietei expirat.  

Și noul director al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie s-a arătat indignat de cele întâmplate. ”Colaboratorii Serviciului Vamal pe lîngă drepturi au atribuții și obligați pe care urmează să le respecte și să trateze corect și imparțial legislația Republicii Moldova. Cei ce fac abstracție de acest fapt urmează să-și revadă prerogativele și să înțeleagă, că sau devin corecți și profesioniști sau pleacă din sistem", – a declarat Directorul General al Serviciului Vamal.

Mai mult ca atât, pe parcursul anchetei de serviciu s-a constatat cu certitudine vinovăția a 36 colaboratori vamali din cadrul  Biroului Vamal Cahul, Leușeni, Bender, Bălți și Briceni faţă de exercitarea obligaţiilor de serviciu.

Dintre aceștea, 18 colaboratori au primit sancțiunea disciplinară observație, 11 mustrare, 3 mustrare aspră și unul a fost retrogradat în funcție pe un termen de șase luni. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii