Şapte angajaţi din sistemul medical din ţară au fost reţinuţi pentru acte de corupţie. Este vorba de un grup de medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private care ar fi pus pe roate o schemă de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a realiza investigaţii imagistice şi de tomografie computerizată.

Potrivit CNA, şeful secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală ar fi organizat o reţea de medici din instituţiile medicale de stat şi din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienţilor. În urma înţelegerii, medicii trimiteau pacienţii pentru investigaţii tomografice, fără programări corespunzătoare. Astfel, pacienţii ar fi achitat banii direct şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată, fără ca sumele să fie reflectate în evidenţa spitalului, iar medicii care „furnizau pacienţi” ar fi fost remuneraţi pentru fiecare om cu o parte din banii primiţi.

În cadrul dosarului, au fost documentate în jur de 100 de episoade în care s-a stabilit complicitatea a cel puţin 13 medici şi alţi angajaţi medicali din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Institutului de Ftiziopulmunologie, Dispensarului Cardiologic şi unor clinici private.

Persoanele reţinute sunt cercetate pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

În prezent, operaţiunea continuă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii