Procurorii români din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor Criminaliste (DIICOT) au efectuat astăzi, 13 iulie, 40 de percheziţii domiciliare în raza unei localităţi din judeţul Argeş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea mai multor grupuri infracţionale specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Potrivit oamenilor legii români, începând cu anul 2008 şi până în prezent, mai multe grupări infracţionale au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate a victimelor. Victimele erau recrutate în scopul exploatării prin muncă şi îndeplinirea de anumite servicii în mod forţat.

În unele cazuri, acestea erau răpite din locuri publice, de lângă biserici şi autogări, sau chiar din propriile case, iar ulterior erau transportate la domiciliile suspecţilor. Oamenii măturau în curte, spălau rufe, îngrijeau animale domestice, tăiau ilegal arbori din pădurile din împrejurimi şi aduceau lemnul acasă, după care îl comercializau.

Tratamentele la care au fost supuse victimele sunt de-a dreptul năucitoare. Dacă aşa zişii muncitori se împotriveau să facă ceva, aceştia erau ameninţaţi, loviţi cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi alte obiecte. De cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, iar când primeau, li se ofereau resturi. De asemenea, acestea erau legate cu lanţuri sau încuiate pe timpul nopţii pentru a nu putea fugi.

Mai mult ca atât, unii sclavi erau dezbrăcaţi complet şi udaţi alternativ cu apă rece şi caldă, erau puşi să mănâce de pe jos sau să se bată între ele, spre amuzamentul suspecţilor. Există suspiciuni că unele dintre victime au fost chiar violate sau abuzate sexual.

Pe această cauză a fost începută urmărirea penală faţă de 40 de persoane, care vor fi aduse la sediul DIICOT Piteşti, în vederea audierilor.    

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii