Doi studenți din Chișinău au fost condamnaţi pentru sustragere a peste un milion de lei prin intermediul cardurilor bancare false de pe conturile mai multor bănci din Brazilia, SUA, Ucraina şi alte ţări.

Inculpaţii, cu ajutorul tehnologii informaţionale de copiere şi stocare a datelor personale al deţinătorilor de carduri, au fabricat şi pus în circulație peste 1000 de carduri bancare false. Majoritatea cardurilor aparțineau băncilor comerciale din SUA. Astfel, prin intermediul acestor carduri, în perioada lunilor aprilie – mai 2013,  au fost sustraşi aproximativ 1,2 milioane lei. Au fost mai multe încercări de a sustrage aproximativ 2 milioane de lei însă au eşuat.

În urma perchezițiilor efectuate în apartamentele inculpaţilor, a fost identificat laboratorul în care erau fabricate cardurile bancare şi mijloace bănești în diferite valute.

Pentru comiterea furturilor, tentativelor de furt şi punerea în circulaţie a cardurilor false, recent, prin sentinţa Judecătoriei sect. Centru, inculpaţii, cu vârstele de 22 şi 23 de ani, au fost condamnaţi la 9 ani şi 6 luni şi, respectiv, 8 ani închisoare.  

Sentinţa este cu drept de atac.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii