Au fost reținuții suspecții în cazul tentativei de omor al bancherului rus, Gherman Gorbunțov, ce a avut loc în anul 2012 la Londra. Doar acum, Renato Usatî, poate deveni principalul acuzat în acest dosar, chiar dacă victima și mass-media de mai mult timp vorbeau despre implicarea lui în această crimă. Timp de mai mulți ani până în prezent, în acest dosar nu au fost întreprinse acțiuni.

Totul a început la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când a fost arestat Valeriu Malarciuc și Serghei Ceban. Cei doi au încercat să-i transmită killerului Vitalie Proca, care este deținut într-o închisoare din România pentru tentativă de omor, 100 de mii de euro, pentru mărturii false. Suma respectivă, după cum comunică Procuratura, fiind doar un avans din cele 600 de mii. Totodată, Malarciuc urma să-i transmită un dictafon, care era destinat pentru înregistrarea mărturiilor lui Proca.

A urmat arestul fostei soții a lui Proca, fratele acesteia și un apropiat al killerului. Acest lucru fiind pe larg mediatizat în presă. Fosta soacră a lui Proca, a declarat că, acesta și fiica sa, s-au despărțit cu mult timp în urmă și nu mai au nimic în comun, cu toate acestea, Procuratura afirmă că, Vitalia Proca își telefona des fosta soție.

Luni, colaboratorii Procuraturii Generale, au menționat că, persoana care i-a dat banii lui Malarciuc și urmau să ajungă la killer, este un om de afaceri din Moscova, cu vârsta cuprinsă între 33 și 40 de ani. Seara, într-o transmisiune live pe Facebook, primarul de Bălți, Renato Usatîi a confirmat că bani au fost transmiși de către el, însă acești bani au fost transmiși prin colaborare cu autoritățile unor țări. Usatîi, nu a vrut să ofere alte detalii, invocând secretul anchetei.

După datele celor de la „Преступная Россия”, Renato Usatîi reprezintă interesele grupării criminale „Solntsevo” în Moldova și este popular prin faptul că, pentru a-și „curăța” reputația deseori invocă legăturile sale cu serviciile speciale. De această dată, el a declarat că toate arestările recente legate de tentativa de omor al bancherului Gorbunțov este dorința de a „șterge urmele” într-un dosar al lui Vlad Plahotniuc dintr-o țară UE. „Tot ce am întreprins este cooperat cu organele din diferite țări”- a declarat Usatîi. De asemenea, primarul de Bălți a specificat că, este martor în acest dosar și a amenințat procurorii că vor răspunde pentru aceste rețineri.

În adresarea sa, Usatîi l-a pomenit pe bancherul Gherman Gorbunțov și i-a adus mai multe învinuiri. 

Am făcut legătura cu Gherman Gorbunțov, care în exclusivitate pentru CrimeMoldova a comentat câteva declarații făcute de Usatîi.Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii