Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI al IGP al MAI au reținut membrii unei grupări criminale organizate transfrontaliere, suspectaţi de recrutare, transportare şi exploatare sexuală a tinerelor, în ţările Uniunii Europene.
 
Suspecţii au fost reţinuţi în oraşul Cahul. Aceştia s-au dovedit a fi 4 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani. Persoanele au fost arestate pentru 30 de zile, fiind suspectate de trafic de ființe umane, infracțiune pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.
 
Potrivit organelor legii, bărbaţii acţionau în zona de sud a ţării, racolând femei din mediu rural,  provenite din familii social vulnerabile, dezorganizate sau supuse violenţei domestice. Până în prezent au fost identificate 5 tinere care au fost exploatate sexual, fiind obligate prin constrângere sau inducere în eroare să practice prostituţia. În rezultatul exploatării victimelor, suspecţii au obţinut venituri ilicite importante.
 
Amintim că, de la începutul anului curent au fost înregistrate 136 cazuri de trafic de ființe umane, dintre care, 43 de cazuri de proxenetism.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii