17 tablouri furate în noiembrie , anul 2015 din Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia au fost găsite în Ucraina in regiunea Odessa. Furtul sensațional a fost săvîrșit de către un grup de 13 persoane, 10 din care sunt moldoveni. Recent în timp ce incerca să treacă frontiera spre Moldova, în România a fost reținut ultimul, cel de-al 10-lea cetațean al Moldovei Anatolie Burlacu.

Valoarea tablourilor se estimează la 20 mln euro, însă prețul lor adevărat nu poate fi determinat: printre tablouri sunt lucrarile lui Rubens, Tintoretto, Belini, Pisanello, Mantegna etc.

кража картин 5.jpgpânzele lui Tintoretto și Rubens

Operațiunea de recuperare a operelor de artă s-a desfășurat în regiunea Odesa, la 1,5 kilometri de frontiera nistreană  a Ucrainei cu Republica Moldova.

Grănicerii ucraineni împreună cu procuratura militară au depistat pe insula rîului Turunciuc o coletă în care se aflau tablourile prețioase. Într-o investigație comună a Ucrainei și a Moldovei s-a stabilit că tablourile au ajuns în Ucraina prin poștă și urmau să fie trecute peste hotar în R. Moldova. A doua zi după identificare operele au fost transmise experților, care au confirmat autenticitatea acestora: Tabloul "Fecioara în umilință", numit și "Madonna cu prepelița" lui Pisanello, pânza celebră a pictorului Giovanni Caroto "Portretul copilului cu desen", "Sfântul Ieronim penitent" de Jacopo Bellini, "Sfânta familie cu un sfânt" de pictorul Andrea Mantegna, "Madonna alăptând" de Jacopo Tintoretto, "Portret de femeie" lui Rubens, "Portret de bărbat" și "Portretul unui amiral veneţian", atribuite pictorului Tintoretto, precum și "Port la mare" de Hans de Jode.

кража картин1 .jpg

кража картин 2.jpg

кража картин 4.jpg "Madonna cu prepelița" lui Pisanello    

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii