Angajaţii Secţiei echipe mobile ”SUD” a Serviciului Vamal au contracarat astăzi o tentativă de plasare pe piaţă a 600 kg. Marfa, în valoare de circa 300 000 lei era nedeclarată.

Urmare a verificării unor informaţii operative privind activitatea de contrabandă desfăşurată de către un grup de cetăţeni moldoveni, marfa a fost reţinută pe o stradă din or. Comrat. Aceasta era transportată de către un locuitor al raionului Ceadîr-Lunga, în vârstă de 31 de ani. Verificând compartimentul marfar al autovehiculului condus de acesta, inspectorii vamali au depistat 855 de pachete de tutun pentru narghilea, fără acte de însoţire.

Serviciul vamal notează că, zilele trecute au fost relevate alte două tentative de încălcare a legislaţiei vamale, fiind reținute 31.560 de ţigarete de diverse mărci, cu timbru de acciz al RM.  Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piaţa neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de peste 5000 de euro.

Cele 600 kg de tutun reținute astăzi, urmează a fi confiscate, iar contravenienţii vor achita amenzi în cuantum de 6 000 lei.

Cercetările în acest caz continuă, urmând a fi identificate toate persoanele implicate în activitatea de contrabandă. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii