Termenul de detenţie al sportivului Ion Şoltoianu, condamnat definitiv în 2014 pentru omor din culpă, ar putea fi majorat cu încă zece ani. Curtea de Apel Chişinău, urmează să se expună în noiembrie 2016, asupra unui alt dosar în care Ion Şoltoianu şi complicele său, Iurie Sochircă, sunt acuzaţi de şantaj.

Instanţa de fond i-a condamnat pe cei doi la câte zece ani cu executare.

Ion Şoltoianu, a refuzat să se prezinte la şedinţă şi a cerut ca procesul să fie unul închis, invocând motive de securitate.

Şoltoianu şi fostul poliţist Iurie Sochircă sunt învinuiţi că, în 2008 au ameninţat cu moartea un om de afaceri, obligându-l să cedeze unor ucraineni o parte din acţiunile pe care le deţinea la o firmă. Este vorba de cinci la sută din acţiuni, care valorau aproape un million de lei, pentru ca ucrainenii să poată deţine pachetul majoritar.

Firma, care avea ca activitate jocurile de noroc, a fost preluată de ucraineni.

Procurorii au comasat iniţial dosarul pentru şantaj cu cel pentru omor. Curtea Supremă de Justiţie însă a disjungat cele două dosare, menţinând pentru Şoltoianu condamnarea la 14 ani pentru omor. Dosarul pentru şantaj a fost transmis la rejudecare în instanţa sectorului Buiucani al Capitalei.

Ion Şoltoianu, dublu campion mondial la kickboxing, a fost condamnat pentru că, în septembrie 2011, l-a împuşcat la o terasă pe discipolul său, fostul poliţist Ion Stratulat. Ultimul, care era căsătorit cu fiica generalului Nicolae Alexei, era suspectat de comiterea unor omoruri la comandă, inclusiv pentru asasinarea omului de afaceri, Igor Basarab.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii