Trei traficanţi de persoane au fost reţinuţi şi puşi sub învinuire. Timp de un an, bănuiții recrutau tinerele cu ajutorul reţelelor de socializare după care fetele erau transportate în Turcia pentru a fi exploatate sexual.

Ulterior, conform aceleiaşi scheme, indivizii au încercat să recruteze tinere în scop de exploatare sexuală în Emiratele Arabe Unite. Acţiunile ilegale ale acestora însă au fost curmate pe Aeroportul Internaţional Chişinău, fiind reţinuţi în momentul în care inţionau să traverseze frontiera de stat.

Procurorii le-au înaintat acestora învinuirea de comiterea traficului de persoane, pentru care legislaţia prevede pînă la 15 ani închisoare. Tot la demersul procurorilor, învinuiţii, cu vîrstele de 19, 21 şi 40 de ani, au fost plasaţi în arest preventiv, se arată în comunicatul de presă emis de Procuratura Generală.

În prezent, acţiunile de urmărire penală continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor cazului şi identificarea persoanelor implicate în comiterea infracţiunii.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii