Un grup specializat în circulația drogurilor de tip heroină pe teritoriul țării, a fost depistat de către oamenii legii, după ce aceștia le-au documentat activitatea infracțională timp de 5 luni.

Gruparea era condusă de către un bărbat de  46 de ani, cunoscut în lumea interlopă alias „Sașkez” și de 4 membri cu vârstele cuprinse între 33 și respectiv 56 de ani, domiciliați în Chișinău. Anterior, patru dintre ei au fost judecați pentru infracțiuni similare, infracțiuni grave și deosebit de grave.

Documentarea grupului infracțional a început în luna mai curent cu reținerea în flagrant a doi membri, alias „Kaban” și „Vîdra”, care intenționau să comercializeze 10 gr. de heroină la prețul de circa 22 mii de lei.

Ulterior, au fost întreprinse măsuri speciale de investigație, în cadrul cărora  au fost reținuți și ceilalți membri, dintre care și capul grupului care aproviziona „colegii” cu droguri pentru comercializare. Totodată, s-a deconspirat și activitatea concubinei acestuia care activează în calitate de medic la Dispensarul Republican de Narcologie.

Ca urmare a  percheziției la domiciliul liderului grupării şi a concubinei acestuia, a fost depistată şi ridicată o cantitate impunătoare de medicamente cu efect psihotrop, în pastile şi fiole, fără acte de proveniență. Oamenii legii au stabilit că medicamente erau sustrase de către femeie de la locul de muncă.

La fel, în urma percheziţiilor la alți membri ai grupării, au fost  ridicate aproximativ 200 gr. de heroină, cântare electronice şi bani proveniţi din realizarea drogurilor. Substanțele narcotice  au fost aduse pe cale de contrabandă din Turcia şi urmau să ajungă pe „Piaţa Neagră” din Republica Moldova.

În acest caz, patru suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, iar femeia este cercetată în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupului infracțional riscă pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

Poliția continuă investigarea cazului în scopul identificării tuturor membrilor grupării infracționale.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii