Șapte chișinăuieni sunt suspectați de crearea unei scheme ilegale de realizare a substanțelor narcotice și psihotropice.  

Suspecții cu vârste cuprinse între 25-35 de ani au fost filați timp de trei luni, de angajații Direcției Antidrog și Centrul pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Național de Investigații.

În urma investigațiilor,  s-a stabilit că pentru a comercializa substanțele narcotice, bănuiții  plasau anunțuri și inscripții pe pereții clădirilor din capitală cu indicarea  telefoanelor mobile. 

Clienții achitau produsele prin intermediul mai multor sisteme de plată, iar drogurile erau plasate în scările blocurilor de locuit, sau în cutiile  poștale. 

Ulterior, banii colectați erau transmiși unuia din membrii grupului criminal. Timp de jumătate de an, traficanții au reușit să vândă substanțe psihotrope în valoare de până la un milion de lei.

Substanțele  erau vândute în formă de pastile cu denumirea „Subutex”. Pastilele erau procurate din Franța, după care pe cale de contrabandă erau introduse în Republica Moldova.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat  substanțe narcotice și psihotrope, 5 mii de dolari proveniți din activitatea criminală, telefoane mobile, peste 50 de cartele SIM, seringi, înscrisuri de ciornă cu numere de conturi și adrese de plasare a drogurilor, dispozitive artizanale de consum a substanțelor narcotice.

 Organizatorul și doi membri ai grupării au fost arestați pentru 30 de zile, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar persoanele culpabile vor fi pedepsite cu închisoare de la 7 la 15 de ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii