Doi medici, membri ai unei grupări infracționale implicate în distribuirea diferitor tipuri de droguri, au fost reţinuţi pentru eliberarea reţetelor de procurare a preparatelor cu efect psihotrop din farmacii. Primul suspect este medic narcolog din cadrul unui spital raional din nordul ţării, iar cel de-al doilea un medic-rezident din cadrul unui spital din mun. Chişinău.

După ce primea rețetele, liderul grupării împreună cu alţi doi complici, introduceau în conţinutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop, iar în baza lor procurau medicamentele din farmacii și le realizau consumatorilor de droguri contra plată.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor au fost depistate şi ridicate circa jumătate de litru de metadonă, aproximativ 400 grame de haşiş, 40 grame de amfetamină, 73 pastile Subutex şi alte peste 100 pastile cu efect psihotrop, dar și o armă deţinută ilegal şi muniţii. 

Totodată, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistați peste 70 mii lei, obținuți din activitatea infracţională.

În total, au fost reţinute 5 persoane (doi medici, capul grupării criminale şi încă doi distribuitori de droguri), în privinţa acestora urmează a fi solicitată aplicarea măsurii de arest preventiv.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiţii riscă pînă la 15 ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii