Reținuți pentru evaziune fiscală. Trei bărbaţi, directori la trei firme specializate în comercializarea materialelor pentru construcţii, dintre care una cu sediul pe teritoriul Transnistriei sunt suspectați că ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 3 000 000 de mii de lei.

Potrivit primelor informaţii acumulate, bărbații cu vârstele cuprinse între 27 şi 47 ani, originari din Chişinău şi Dubăsari au creat o schemă frauduloasă pe parcursul anilor 2015-2016, transportând cărămidă şi alte materiale pentru construcţii din regiunea transnistreană. Transportarea bunurilor era realizată în lipsa actelor necesare de provenienţă, cu scopul de a se eschiva de la efectuarea plăţilor impozitelor către stat.

În urma perchezițiilor la sediile companiilor, poliţiştii au depistat acte de evidenţă contabilă care demonstrează ilegalităţile, tehnică de calcul cu informaţii dubioase, ştampile, registre de evidenţă şi ciorne, precum şi mijloace financiare încasate în numerar. 

Mai mult ca atât, contabilii şefi ai întreprinderilor şi-au recunoscut acţiunile ilegale şi sunt cercetaţi penal în stare de libertate.

Cât ține de cei trei directori, aceștea au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi riscă amendă de până la 100 000 de lei, sau închisoare de până la 6 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii