Trei tinere cu vârstele cuprinse între 15 ani şi respectiv 25 ani, originare din Chişinău şi Basarabeasca, au fost identificate şi reţinute de către ofiţerii de poliție, după ce au fost sesizaţi de către un cetăţean străin, care a declarat că din locuinţa sa au fost sustrase mijloace financiare în sumă de 500 dolari SUA şi 2 000 euro. 

Victima susține că a făcut cunoștință cu cele trei tinere într-un local din capitală, iar ulterior au mers la domiciliul lui unde au servit băuturi alcoolice. Ulterior bărbatul ar fi ieşit până la magazin, să mai cumpere băuturi alcoolice, iar când a revenit, a depistat lipsa fetelor şi a banilor. 

În urma măsurilor speciale de investigaţii, suspectele au fost identificate şi aduse la inspectoratul de poliție pentru audieri. Acestea s-au dovedit a fi anterior reţinute şi documentate pentru diverse infracţiuni patrimoniale. Fetele şi-au recunoscut complicitatea la săvârşirea furtului de bani. 

Incidentul a avut loc acum o săptămână, perioadă în care cele trei tinere au reuşit să cheltuie toţi banii furaţi.

Având în vedere faptul că două dintre tinere au copii la întreţinere, iar a treia este minoră, suspectele sunt cercetate penal în stare de libertate pentru furt în proporţii mari. Poliţiştii au acumulat toate probele necesare pentru a le demonstra vinovăţia în instanţa de judecată. Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuitele riscă închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.

De asemenea, ofiţerii de investigaţii examinează ipotezele, privind implicarea lor şi în alte cazuri similare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii