Trei indivizi au fost arestați de către ofiţerii antidrog, fiind bănuiţi de trafic ilicit de droguri în proporţii deosebit de mari, în special amfetamină, pastile cu efect psihotrop, marihună şi hidroponică.

Tinerii cu vârstele cuprinse între 21 ani şi 28 ani, au fort monitorizați de forţele de ordine timp de aproximativ două luni de zile, în contextul acumulării de probe concludente, privind activitatea grupului criminal.

Ofiţerii antidrog ai IP Botanica şi angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în colaborare cu Procuratura sectorului Botanica,  i-au reținut pe cei trei, în timpul unor tranzacţii ilicite de substanţe narcotice, care aveau pregătite doze de droguri pentru realizare.

Forţele de ordine au descins percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde au fost găsite droguri în cantităţi impunătoare. Respectiv au fost sigilate şi ridicate circa un kilogram de marihuană, 2 grame de amfetamină, pastile cu efect psihotrop, carduri bancare prin intermediul cărora se efectuau plăţile pentru dozele de droguri vândute, precum şi telefoane mobile cu ajutorul cărora organizau şi desfăşurau activităţile criminale. Capul grupării s-a dovedit a fi tânărul de 25 ani, iar rolul de intermediar îl avea cel de 21 ani, care identifica potenţialii consumatori de droguri.

În prezent bănuiţii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile, conform deciziei Judecătoriei sectorului Botanica, fiind cercetaţi penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor în proporţii deosebit de mari. Conform prevederilor legislaţiei penale ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii