Trei membri ai unei grupări infracţionale au fost reţinuţi de oamenii legii fiind bănuiţi de săvârşirea unui şir de furturi de plăcuţe ale automobilelor înregistrate peste hotarele ţării.

Până în prezent poliţiştii au identificat zece proprietari de autoturisme, cărora le-au fost furate numerele de înmatriculare, iar pentru a fi returnate, indivizii cereau bani de la 500 lei, până la 1000 lei. Astfel, suspecţii au primit banii solicitaţi doar în 4 cazuri, iar în celelalte 6 cazuri, plăcuțele au fost ridicate de poliţişti şi returnate proprietarilor.

Ofiţerul de presă al poliţiei capitalei, Natalia Stati, a precizat că tinerii au vârstele cuprinse între 18 ani şi 21 ani şi sunt originari dintr-o localitate a raionului Făleşti. „Grupul infracţional era format doar din aceşti trei bănuiţi. Automobilele cu plăcuţele furate erau înregistrate în ţări precum Bulgaria şi Lituania. Suspecţii nu au antecedente penale. În prezent sunt cercetaţi în stare de libertate”, a spus Stati.

Безымянный.png

Безымянный.png

politiacapitalei.md

În cadrul audierilor bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia în toate cazurile. Aceştia au specificat că în urma furturilor pe parbrizele automobilelor erau lăsate bileţele, unde era indicat numărul de telefon şi sumele de bani în schimbul returnării plăcuţelor de înmatriculare.

Actualmente bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000  lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii