Un lot de 2 275 pachete de țigări de diferite mărci urmau a fi scoase ilicit din țară. Tentativa a fost contracarată de către angajații Direcției regionale VEST în apropierea localități Medeleni, r. Ungheni, în cursul unei ambuscade. Oamenii legii au reținut un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care intenționa, alături de alți 2 tineri, să scoată din Moldova cele 55 mii de țigarete.

În dimineața zilei de astăzi, un grup de 3 persoane au fost observate în timp ce monitorizau frontiera de stat, dar și acțiunile patrulei Poliției de Frontieră. Grupul, asigurându-se că patrula s-a îndepărtat de pe perimetrul ales pentru trecerea ilegală a țigărilor, a pornit spre linia frontierei de stat. În jurul orei 7.15, la doar câțiva metri de râul Prut, ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției regionale VEST, aflați în ambuscadă, au somat tinerii să se oprească. Aceștia, însă nu s-au conformat, au abandonat coletele și au încercat să fugă, dispersându-se în direcții diferite. La scurt timp, unul dintre tineri a fost prins. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 24 de ani din s.Pârlița, r.Ungheni.
La locul faptei, polițiștii de frontieră au ridicat 3 colete cu țigări, în care erau ambalate 2 275 pachete cu țigări, cu timbru de acciz a Republicii Moldova.

Pe cazul dat a fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie. Produsele de tutungerie au fost reținute, iar făptașul urmează să achite o amendă de 150 uc. 

În prezent, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii