Un bărbat de 40 de ani, condamnat anterior la 20 de ani de închisoare, a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de trafic ilicit de droguri pe teritoriul țării. Reținerea a avut loc la 4 decembrie 2016.

Bărbatul a fost condamnat în anul 1993, pe când avea 17 ani, la 20 de ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni (comercializarea drogurilor, tâlhărie, furt).

În prezent, suspectul a fost reținut pentru comercializarea heroinei unui cerc restrâns de persoane. Potrivit oamenilor legii, acesta activa de unul singur și preponderent pe timp de noapte,  aflându-se în urmărire generală din anul 2015 pentru furt în proporții mari și trafic ilicit de droguri.

Reținerea a avut loc prin intermediul unui investigator sub acoperire, care a procurat de la suspect heroină.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Diana Sochircă, a precizat că suspectul procura drogurile de pe teritoriul ţării. „Grupurile de persoane cărora le erau comercializate substanţele narcotice erau formate din consumatori şi realizatori mai mici. Suspectul se ocupă de comercializarea drogurilor de zeci de ani, acesta în cadrul audierilor şi-a recunoscut vina”, a spus Sochircă.

Un gram de heroină era vândut de bărbat cu 3000 de lei, cantitate suficientă pentru 4 – 6 consumatori. Drogurile erau comercializate doar persoanelor de încredere și în cantități deosebit de mari.

În cadrul acțiunilor întreprinse de oamenii legii, au fost ridicate peste 3 gr de heroină, 40 000 de lei, 3000 euro, telefoane mobile, dar și alte obiecte care vor servi ca probe în cadrul cauzei penale.

Din momentul reținerii, bărbatul își execută pedeapsa de condamnare sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, iar ulterior urmează să fie condamnat pentru infracțiunea care a fost anunțat în urmărire generală și pentru comercializarea de droguri.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, suspectul riscând o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii