Un camion plin cu țigări de contrabandă a fost reținut în apropierea oraşului Ungheni. Cele peste 20 000 de pachete de ţigări, în sumă totală de 7 mii de euro, erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene.

Potrivit forţelor de ordine, investigația pe acest caz a fost inițiată câteva luni în urmă, angajații Poliției de Frontieră au intrat în posesia informației privind acţiunile ilicite de transportare a produselor de tutungerie, transmise prin contrabandă din Republica Moldova în România. 

În acest sens, polițiștii de frontieră au pornit o cauză penală, după care a fost posibilă deconspirarea unui grup de persoane, care se conducea după o schemă infracţională, bine organizată, de transportare, depozitare şi transmitere a produselor de tutungerie din regiunea transnistreană spre Uniunea Europeană. 

Membrii grupului ar fi locuitori din diferite regiuni ale ţării, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Astfel, ţigările erau transmise unor persoane intermediare, care ulterior le transportau prin contrabandă peste râul Prut, în România.

border.gov.md
border.gov.md

Serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră a precizat că la data de 9 noiembrie curent oamenii legii au declanșat operațiunea de reținere a bunurilor și persoanelor implicate în activitatea de contrabandă. Astfel, în apropierea oraşului Ungheni, polițiștii de frontieră au încercat să oprească în trafic o camionetă, înmatriculată în R. Moldova, care nu s-a supus somației și a continuat deplasarea cu viteză excesivă, astfel creând obstacole de a fi depăşită şi stopată. La scurt timp, mijlocul de transport a fost blocat, șoferul reușind să fugă de la fața locului.

În rezultatul verificării fizice a camionetei, s-au depistat, camuflate în peretele dublu al autovehiculului, 400 000 țigarete de marca „Ashima”. Întreaga cantitate de țigări, valorificată pe piața R. Moldova la suma de 7 mii euro, și camioneta, au fost depozitate la sediul Departamentului Poliției de Frontieră, până la elucidarea circumstanțelor infracțiunii.

media_147879219944144400.jpg

border.gov.md

Ulterior, au fost desfășurate percheziții la domiciliul unuia dintre suspecți, de unde a fost ridicată o barcă cu motor.

border.gov.md 3

border.gov.md

Oamenii legii continuă investigarea cauzei în vederea identificării persoanelor implicate și destructurării întregii grupări infracționale.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii