Un cuplu din municipiul Chișinău a fost reținut, fiind suspectat de trafic de copii. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani se află în arest, iar femeia, în vârstă de 25 de ani este cercetată în libertate.

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane au documentat activitatea infracțională a cuplului, timp de trei luni. În acest timp, cei doi, deghizându-și activitatea infracțională prin publicarea diferitor anunțuri pe site-ul 999.md, au recrutat 4 tinere cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, printre care şi o minoră cu vârsta de 16 ani. Tinerele erau vândute clienților cu suma de 1000 de lei pentru o oră de masaj erotic și servicii intime.

În urma investigațiilor s-a stabilit că femeia suspectată este rudă cu minora exploatată sexual. Cuplul avea influență asupra acesteia din cauza vârstei şi situației precare din punct de vedere a supraviețuirii sociale. Pentru a avea controlul total asupra minorei, traficanții o adăposteau la domiciliul lor, de unde o transportau clienților pentru prestarea serviciilor sexuale comerciale.

După mai multe investigații, infractorii au fost reținuți, iar minora a fost salvată din situația de exploatare, fiindu-i acordată asistență psihologică şi socială.

Dacă vinovăția traficanților privind comiterea traficului de copii va fi demonstrată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii