O tînără de 23 de ani și soțul său de 20 de ani, domiciliați în orașul Ocnița,  sînt suspectați de șantaj. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar femeia este cercetată în libertate., comunică Inspectoratul General al Poliției.

Ambii sînt cu antecedente penale.
 
Recent, o femeie de 33 de ani, locuitoare a or. Ocnița,  s-a adresat la poliție, comunicînd că  este șantajată de aproximativ o săptămînă, prin mesaje de pe diferite numere de telefonie mobilă de către persoane necunoscute. Mai mult de cît atît, pentru a o lăsa  în pace, indivizii îi cer bani. Dacă nu le v-a achita suma cerută, aceștia  va spune familiei, rudelor și cunoscuților despre unele momente din viața ei personală ce o vor defăima, totodată, le vor transmite fotografii și înregistrări video în care ultima figurează.
 
La 17 august, femeia a transmis suspecților suma de 500 de lei. La cererea acestora, banii au fost lăsați într-o urnă de gunoi de pe o stradă din orașul Ocnița. La două zile, necunoscuții i-au cerut alții 3000 de lei și transmiterea acestora după același scenariu. Atunci femeia a apelat la poliție. Astfel au fost transmiși nu 3000 dar 500 de lei marcați.
 
Datorită acțiunilor prompte ale angajaților Direcției Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații și IP Ocnița, acțiunile ilegale ale bănuiților au fost prevenite, iar  la 20 august au fost reținuți  în flagrant.
 
Ca urmare a perchezițiilor corporale a suspecților au fost depistaţi  banii marcaţi și s-a stabilit că suspecții sînt prieteni cu victima, aceștia, recunoscîndu-și pe deplin vinovăția.
 
În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin. (2), Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii