Un deținut din Leova, care și-a omorât soția, a comandat și asasinarea copiilor săi vitregi, ca să nu împartă cu aceștia averea moștenită.

În luna ianuarie, 2011, deținutul i-a împărtășit planul criminal unui coleg de celulă și i-a cerut să găsească o persoană care să săvârșească asasinatul. Pentru comiterea omorului, deţinutul promitea o recompensă de 10 mii de dolari.

Complicele său, aflat după gratii pentru comiterea şantajului şi tâlhăriei, a găsit o persoană care să comită asasinatul și care urma să primească 7 mii de dolari.

Deținutul, dirijând de la distanță asasinatul, printr-un telefon mobil, a pus la cale mai multe scenarii pentru a nu trezi careva suspiciuni.

Ulterior, executorul crimei s-a răzgândit și i-a denunțat pe cei doi deținuți la poliție. În anul 2016, instanţa de fond i-a achitat pe inculpaţi, pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunii, iar procurorul a contestat sentinţa considerând-o ilegală.

Recent, Curtea de Apel Chişinău a admis apelul procurorului, iar inculpaţii au fost condamnaţi la 15 şi respectiv 10 ani de închisoare cu executare.

Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii