Un grup infracțional este suspectat de comercializarea illegală a drogurilor. Doi bărbați și o femeie  cu vîrste cuprinse intre 34 și 45 de ani sunt arestați pentru 30 de zile în urma investigației de către ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații  Procuraturii  mun. Chișinău.

După doua luni de documentare a fost stabilit că suspecții au organizat un proces de contrabandă a substanției narcotice «Suboxon». Coletele cu drog provin din Franța și Italia, activitatea majoră a grupării se desfașura in mun.Chișinău, iar în final substanța psihotropică se răspîndea prin intermediari pe intreg teritoriul țării.

In timp de două luni membrii grupării au primit 19 de colete cu 50 -100 de pastille psihotrope. În Moldova pastilele se comercializau la un preț mult mai mare, în jur de 600 lei, iar valoarea lor totală constitue aproape 570 mii lei- se indica pe pagina oficială a Inspectoratului General al Poliției. Cel, care se afla la începutul schemei este un cetățean al Moldovei, care trăiește în Roma, Italia și este însuși consumător de droguri.

În ultima coletă trimisă din Italia se aflau produse alimentare și obiecte de igienă personală, printre care au fost ascunse pastilele psihotrope. La indicația mamei coleta a fost primită de un minor. După ce coleta a ajuns în mîinile membrilor grupării și a fost deschisă, ei au fost reținuți.

Acasă la femeia care a primit coleta au fost depistate 64 blistere cu 37 de pastille «Suboxon» fără imprimarea denumirii, sortate separat, mijloace bănești , înscrisuri de ciornă, telefoane mobile și alte obiecte care vor fi folosite în calitate de probă în cauza penală. În urma perchezițiilor la domiciliile altor membri al schemei au fost redicate mijloace bănești, seringi și dispozitive pentru consumul de droguri.

Pe baza materialelor a fost inițiată cauza penală în baza art. 217/1 alin.4 din Codul Penal al RM. Conform legislației pentru «Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare» învinuiții vor fi pedepsiți cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

«Suboxon» face parte din tratament substitutiv pentru dependenţa de opiacee în majoritatea țărilor europene și de aceeia poate fi cumpărat în farmacie prin rețetă. Rețetele, prin care au fost achiziționate pastilele de moldoveni au fost falsificate.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii