Judecătoria oraşului Tiraspol din autoproclamata republică transnistreană l-a condamnat pe Valeri Gofman, în vârstă de 53 de ani, locuitor al oraşului Bender, la opt ani privaţiune de libertate şi confiscarea întregii averi. El a fost declarat vinovat de confecţionarea şi punerea în circulaţie a bancnotelor false.  

După cum a stabilit ancheta, Gofman, anterior condamnat, cu începere din toamna anului 2015 a început să pună în circulaţie bancnote false. Organele de drept au ridicat de la domiciliul acestuia 50 de bancnote în valoare de 25 de ruble transnistrene ( 2,2 dolari SUA) şi alte nouă bancnote cu valori diferite. 

Potrivit expertizei criminaliste, bancnotele erau confecţionate din bancnote de o rublă prin spălarea imaginii şi aplicarea imaginii de 25 de ruble. 

La 13 noiembrie, Gofman a fost reţinut. În timpul operaţiunii de urmărire şi reţinere, el a încercat să se debaraseze de portmoneu în  care mai erau bancnote false. Ulterior a imitat pierderea cunoştinţei, fapt pentru care a fost dus la spital.  Mai târziu Gofman şi-a recunoscut vina plenar. 

El îşi va ispăşi pedeapsa în penitenciar cu regim sever.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii