20 de tone de zahăr din Ucraina au fost depistate de către Serviciile operative ale Vămii. Marfa, fără acte de proveniență, urma a fi introdusă în Moldova prin eludarea controlului vamal.

Reținerea a avut loc în apropierea or. Anenii Noi, urmare a verificării unor informații operative privind activitatea de contrabandă desfășurată de către un grup de conaționali prin segmentul transnistrean. Lotul de zahăr care era ambalat în 400 de saci a câte 50 kg fiecare, a fost depistat de către ofițerii vamali în compartimentului marfar al unui autocamion.

Acesta era condus de către un cetățean moldovean în vârstă de 41 de ani. Potrivit marcajelor aplicate pe ambalaj, s-a constatat că marfa transportată provine din Ucraina și urma să fie comercializată pe piața autohtonă.

Potrivit primelor estimări, valoarea zahărului depășește suma de 250 000 lei.

În cadrul măsurilor speciale de investigații au fost reținuți încă doi membri ai grupării, care au fost plasați în izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău pe un termen de 72 de ore. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă privațiune de libertate de la 3 la 10 ani, pentru contrabandă.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii