Un medic care activează în cadrul Dispensarului Republican de Narcologie din Chișinău se află în stare gravă la Spitalul de Urgență, după ce ar fi fost bătut cu niște țevi de la paturi de către pacienții dispensarului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență, Petru Craveț, a declarat pentru CrimeMoldova că un asemenea pacient a fost adus la ei. 

„Medicul a fost adus la spital joi, 8 decembrie, în jurul orei 4.00. Victima se afla în stare de comă, cu o plagă mare în regiunea capului și hemoragie. Medicul a fost plasat în secţia de reanimare, unde continue să se afla şi acum”, a spus Craveţ.

„În prezent, acesta a ieșit din comă, este conştient, respiră singur și deja starea este cu ameliorare. Medicul urmează să primească în continuarea îngrijirile medicale corespunzătoare”, a menţionat Craveţ.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat în legătură cu acest incident și condamnă actele de violență asupra personalului medical. Instituția a inițiat un grup de lucru format din mai mulți medici și reprezentanți ai sindicatelor, care vor elabora un regulament privind înăsprirea măsurilor de securitate în cadrul instituțiilor medicale. 

Reprezentanții de la sănătate afirmă că în IMSP Dispensarul Republican de Narcologie sunt internați pacienți cu probleme de sănătate specifice, inclusiv psihoze, iar cadrele medicale sunt supuse unui risc sporit de a fi agresați, ceea ce s-a și întâmplat în acest caz.

Reprezentanţii Poliţiei capitalei nu au răspuns la telefon pentru a oferi detalii despre acest caz.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii