O femeie în vârstă de 73 de ani, a fost deposedată de geantă de către un minor, în timp ce mergea pe stradă. Incidentul a avut loc duminică, 27 noiembrie, pe strada A. Hajdeu din capitală. Prejudiciul adus femeii de către minor este estimat la circa 1300 de lei.

Poliţiştii sectorului Râşcani au fost informați despre incident de către nişte trecători. Aceștia au declarat că pe strada A. Hajdeu, un individ necunoscut a jefuit de geantă o bătrână. La faţa locului imediat s-a deplasat grupa operativă.

Oamenii legii au stabilit că victima este o femeie în vârstă de 73 de ani, domiciliată în capitală, care a declarat că a fost deposedată de geantă în timp ce mergea pe stradă. Potrivit ei, individul i-a smuls geanta din mână prin surprindere. În geantă se aflau mijloace financiare, două telefoane mobile şi actele personale. În total, minorul a provocat o pagubă materială de circa 1 300 lei.

În urma acţiunilor speciale de investigaţii demarate pe urme fierbinţi la doar câteva ore de la comiterea jafului, poliţiştii au identificat un suspect. Oamenii legii au examinat minuţios secvenţele video de la camerele de supraveghere, instalate în preajma locului unde a fost jefuită victima.

Susupectul a fost localizat la Gara Feroviară Chişinău, intenţionând să părăsească teritoriul capitalei. El s-a dovedit a fi minor, în vârstă de 15 ani, originar din raionul Călăraşi și a fost recunoscut ulterior de către victimă. Asupra lui poliţiştii au depistat 2 perechi de chei, un telefon mobil şi bani, iar geanta cu actele de identitate, a fost găsită ulterior aruncată într-o râpă.

Întrucât suspectul nu a atins vârsta majoratului, acesta este cercetat penal în stare de libertate pentru jaf şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii