Un moldovean a fost reținut cu șapte focuri da armă la frontieră. Bărbatul încerca să treacă ilegal peste râul Prut 185 mii de ţigarete, în valoare de peste 100 mii lei.

Angajații Poliției de Frontieră au desfăşurat mai multe activități pe linia combaterii contrabandei, acțiunile au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani.

Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, ofițerii de investigații ai Direcției regionale NORD au inițiat cercetări pe segmentul de activitate al SPF Lipcani. În seara zilei de 18 noiembrie, în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră au observat un automobil în apropiere de linia de frontieră, patrula a intervenit pentru reținerea mijlocului de transport și a persoanelor aflate în acesta. În timpul ambuscadei, persoanele au fost somate verbal de către polițiștii de frontieră, însă acestea au ignorat avertismentele și au încercat să fugă, profitând de întuneric și de terenul abundent în vegetație. Angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri în plan vertical, reușindu-se astfel reținerea unui moldovean de 27 de ani, locuitor al sat. Cotelea, r-nul Briceni. Celelalte persoane s-au dispersat în direcții diferite și au fugit de la fața locului.

contrabandă 1.jpg

contrabandă 0.jpg

border.gov.md

În autoturismul de model Opel, înmatriculat în Lituania, s-au depistat șase colete, în care erau ambalate 8000 pachete țigări de marca „Ritm” și 1250 pachete „Plugaru”, cu timbru de acciz R.Moldova. Întreaga cantitate de țigări, valorificată la suma de peste 100 mii lei, a fost ridicată și împreună cu mijlocul de transport, indisponibilizate la sediul Direcției regionale NORD.

contrabandă 2.jpg

border.gov.md

Tânărul reținut a oferit detalii despre complicii săi și alte detalii legate de modul desfășurării infracțiunilor. În prezent, se cunoaște identitatea a încă patru persoane, care ar fi implicate în cazul respectiv.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii