Un cetățean moldovean a fost condamnat la 18 ani de detenție în Federația Rusă. Bărbatul este acuzat, alături de alți membri ai grupării din care făcea parte, de organizarea unor atentate teroriste la Moscova.

Moldoveanul, alături de cetățeni ai Tadjikistanului, făceau parte din gruparea teroristă interzisă în Rusia – „Statul Islamic”. Ei ar fi pregătit mai multe atacuri teroriste la Moscova, la ordinul emisarului Statului Islamic.

Aceștia au fost reținuți în 2016 de angajații FSB. În cadrul perchezițiilor, la suspecți au fost găsite dispozitive explozive improvizate, arme de foc automate, precum și o cantitate mare de exploziv.

Potrivit interfax.ru, în total, 4 persoane, moldoveanul și 3 cetățeni ai Tadjikistanului au ajuns pe banca acuzaților. Aceștia au primit pedepse de la 15 la 18 ani de închisoare în penitenciare de tip închis. Moldoveanul a primit cea mai mare pedeapsă.

Ei au fost găsiți vinovați de „pregătirea atentatului”, „comercializare de arme” și „ confecționarea ilegală a substanțelor explozive”.

Emisarul, la solicitarea căruia au fost pregătite atacurile, a fost anunțat în căutare de autoritățile din Tadjikistan, iar în prezent s-ar afla în Turcia.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii