Gheorghe Vacaru, originar din Republica Moldova, și-a omorât cu bestialitate în 2007 șeful, un italian de 39 de ani din Cannaregio, o provincie Veneţiană. Moldoveanul a fost condamnat în anul 2010, de către Republica Italiană la 39 de ani de închisoare pentru crima săvârșită, iar în 2014 a fost transferat în Moldova pentru a-şi executa pedeapsa. Potrivit presei italiene, Gheorghe Vacaru este în prezent în liberate.

Publicația corriere.it scrie că la 22 martie 2007, fermierul Giampaolo Granzo, a fost găsit mort, cu mâini şi la picioare legate la spate și cu o rană profundă în regiunea capului, drept urmare a unei lovituri cu o rangă metalică. Bărbatul ar fi fost sufocat cu o cârpă care i-a post băgată în gură pentru a nu striga după ajutor.

În urma investigațiilor și a probelor ADNE găsite la locul infracțiunii s-a constatat că ucigașul este Gheorghe Vacaru. Moldoveanul ar fi acționat împreună cu un complice, identitatea căruia nu a fost stabilită. Potrivit presei italiene, Vacaru și-a omorât angajatorul pentru 80 de mii de euro, sumă pe care spera să o găsească la Granzo, drept urmare, acesta a găsit doar bijuterii și o mie de euro.

În 2014, Gheorghe Vacaru a fost transferat în Republica Moldova pentru a-și executa pedeapsa, la scurt timp acesta însă a fost eliberat, la momentul actual nu se cunosc detaliile sau motivele pentru care acesta se află în libertate. Se cunoaște doar că tânărul a scăpat de închisoare și are în posesie un telefon mobil.

Soția decedatului declară pentru presă că trăiește un coșmar care nu se sfârșește și că este îngrozită de cele întâmplate. Femeia ar fi încercat fără succes să-și întoarcă prejudiciul suferit și a mai spus că nici nu a putut afla în ce penitenciar a fost deținut Vacaru. Avocatul femeii califică cele întâmplate drept „o glumă internațională”, acesta accentuează că moldoveanul nu a plătit nici un euro şi nici nu s-a putut afla adresa la care locuieşte.

Procurorii din Veneția au preluat acest caz.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii