Biroul de Investigații Criminale din Taiwan a interogat luni trei suspecți cheie în cazul unui jaf de proporții din bancomatele Primei Bănci Comerciale taiwaneze. Este vorba despre un moldovean, un român și un lituanian, care ar fi furat 2,6 milioane de dolari americani.

Jaful a avut loc în data de 9 și 10 iulie curent.

Potrivit poliției locale, Andrejs Peregudovs, din Letonia, Nikolae Penkov din Moldova și Mihail Colibaba din România sunt printre cele 17 de persoane suspectate de implicare în furtul a peste 83 de milioane de dolari taiwanezi, echivalentul a peste 2, 6 milioane de dolari SUA. 

Portalul taipeitimes.com scrie că Andrejs Peregudovs, care a fost prins în regiunea Yilan duminică, 17 iulie nu a fost pe deplin cooperant în timpul interogatoriului. După ce a aflat că va scăpa de pedeapsa cu moartea, Peregudovs le-a spus că nu poate spune prea multe detalii pentru că el se teme de "mafia rusă, care le va face rău soției și copiilor săi ", iar apoi a menționat că va vorbi doar în prezența unui avocat. 

Totodată el a spus poliției că nu face parte din mafia rusească și că a fost recrutat pentru a coordona furtul, deoarece ar avea o datorie de 3.000 de euro. 

La rândul lor, Nicolae Penkov din Republica Moldova și Mihail Colibaba din România, arestați duminică la Grand Victoria Hotel în sectorul Dazhi din Taipei, au negat că ar cunoaște alți membri ai bandei.

33881564.jpg

Sursa foto: singsupplies.com

Totuși, cei doi au recunoscut că au colectat banii furați, acționând în conformitate cu instrucțiunile primite prin intermediul aplicației WhatsApp de pe telefoanele lor mobile, mesajele fiind trimise de lituanian. Totodată cei doi urmează să explice de unde și cum au fost colectați 60,24 milioane de dolari taiwanezi (aproape 1,9 milioane de dolari americani) găsiți în camera lor de hotel.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii