Un bărbat din Republica Moldova care învinut de comiterea unei tâlhăriei pe teritoriul Olandei, soldată cu un deces şi-a primit pedeapsa.  Inculpatul a fost condamnat la 20 ani închisoare în penitenciar de tip închis. Totodată, bărbatul trebuie să achite succesorului părţii vătămate 200.000 de lei, prejudiciu moral.

Cazul a avut loc în iulie 2014, când moldoveanul împreună cu alţi doi conaţionali, mascaţi, au pătruns în gospodăria unei familii din oraşul Winterswijk, Olanda. Indivizii au imobilizat proprietarii locuinţei, legându-i cu bandă adezivă, după care au sustras bunuri, estimate la aproximativ o sută de euro şi un card bancar de pe care au sustras 250 de euro.

Cadavrul proprietarului casei a fost depistat în curtea casei, legat cu bandă adezivă. Potrivit expertizei, acesta a decedat pentru că s-a asfixiat.

După comiterea crimei, inculpaţii au părăsit teritoriul Olandei, fiind anunţaţi în căutare internaţională. La scurt timp, unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, iar altul – pe teritoriul Federaţiei Ruse, ambii fiind deja extrădaţi autorităţilor olandeze pentru a fi traşi la răspundere pentru cele incriminate de procurori.

Cel de-al treilea complice, care a fost reţinut pe teritoriul R. Moldova și este din raionul Anenii Noi, a fost condamnat la 20 de ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea din contul inculpatului în favoarea succesorului părţii vătămate a sumei de 200 de mii de lei drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.

Amintim că operaţiunea de reţinere a celor trei moldoveni fost realizată de Procuratura Republicii Moldova, de comun cu autorităţile competente ale Olandei, Franţei, Italiei şi Federaţiei Ruse.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii