Moldoveanul Valeriu Graur, căutat de Interpol pentru săvârșirea unui omor, viol și agresiune sexuală în Rusia, a fost reținut în România. Din luna martie al anului curent, infractorul este dat în urmărire internațională.

„Astăzi, membrii Interpol și Ministerul rus de Interne vor sprijini procedura de extrădare din România în Rusia al lui Valeriu Graur, cetățean al Republicii Moldova”, - a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei Irina Volk.

El a fost inclus în lista de căutare internațională prin intermediul Interpol, la inițiativa Direcției Generale a Ministerului Afacerilor Interne, orașul Moscova, în martie 2016. Graur se învinuiește de omor, viol și agresiune sexuală.

Potrivit anchetatorilor, în 2004, acuzatul a violat o fată în orașul Moscova, iar apoi a strangulat-o cu centura ei de la pantaloni și a dispărut.

În cursul investigațiilor efectuate de poliție s-a constatat o că Graur ar fi părăsit Rusia. El a fost inclus în anchetele de investigație Interpol. În luna septembrie a acestui an, învinuitul a fost reținut de către polițiștii români.

După ce a fost îndeplinită o petiție de către Procurorul General al Federației Ruse, la cererea organelor competente din România, Graur urmează să fie extrădat. Acesta a fost deja transferat convoiului rusesc la aeroportul din București. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii