Un cazino online din municipiul Chişinău, care activa ilegal a  fost depistat de poliţie. Afacerea era condusă de doi bărbaţi de 46 şi respectiv 47  de ani, domiciliaţi în Chișinău.

Potrivit oamenilor legii, suspecții au închiriat un spațiu comercial de circa 500 metri pătraţi din sectorul Botanica al capitalei unde au instalat 12 mese de joc și tehnică electronică, destinată activității cazinourilor  şi jocurilor de noroc. Conform legislaţiei pentru fiecare masă, agentul economic era obligat să achite taxa de stat în valoare de 576 mii lei, lucru care nu l-a realizat. Astfel, cei doi suspecţi au cauzat prejudicii statului în proporţii deosebit de mari.  

Activitatea era desfăşurată 24 din 24 de ore, în trei schimburi. În cadrul sălii de jocuri de noroc erau angajate 80 de tinere cu vârste cuprinse între 20 şi respectiv 32 de ani , care îndeplineau funcţia de manageri şi dealeri. Angajatele, prin intermediul reţelei de internet organizau jocuri on-line cu participanţi din țară, dar şi de peste hotare. Acestea, erau remunerate cu salariu de 5000 de lei- lunar.  

Timp de 4 luni, ofiţerii de invstigaţii au filat activitatea ilegală a cazinoului. În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că înterprinderea este o componentă a unei reţele înregistrate în străinătate.
De asemenea, potrivit poliţiei cazinoul online activează din anul 2013, deşi proprietarii acestuia nu aveau acte ce permit desfăşurarea  acestui gen de activitate. 

Oamenii legii au stopat afacerea, iar localul a fost sigilat până la stabilirea tuturor circumstanţelor pe caz. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Evaziunea fiscală a întreprinderilor a instituțiilor şi organizațiilor” se  pedepsesc cu amendă în mărime  de până la 100 000 de lei sau cu închisoare de pînă la 6 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii