În seara zilei de 12 iulie, angajații IP Cahul au fost alertați de proprietarul unui local din satul Găvănoasa, raionul Cahul, pe faptul că în apropiere, mai mulți tineri de 27, 30 și, respectiv, 37 de ani, domiciliați în orașul Vulcănești, maltratează o persoană.

Veniți la fața locului, polițiștii au identificat un localnic de 31 de ani, Mihail Ianțus, care s-a dovedit a fi un angajat al Poliției de Frontieră și care a intervenit în aplanarea unui conflict iscat între cei 3 indivizi în stare de ebrietate. Lăsându-l să zacă la pământ, suspecții au părăsit locul infracțiunii.

La scurt timp, suspecții au fost reținuți pe o stradă din localitate. Polițistul a fost transportat de urgență la spitalul raional Cahul pentru îngrijiri medicale, fiindu-i cauzate leziuni corporale grave. 

Victima care activa în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești al Direcției regionale SUD, a încetat din viață. Decesul a parvenit în urma leziunilor corporale grave primite în urma incidentului.

”Pe parcursul activității sale, debutată în 2007, s-a prezentat ca o persoană activă și responsabilă în exercitarea misiunilor de serviciu, fapt şi după plecarea sa în eternitate, va rămâne o prezenţă constantă, unanim apreciată şi respectată pentru aportul său”, declară Departamentul Poliției de Frontieră.

Cei suspecți sunt bănuiți în comiterea infracțiunii de huliganism agravat, manifestat prin cinism și obrăznicie deosebită.

Pe marginea acestui caz, Poliția a inițiat o cauză penală pentru huliganism. Dacă vinovăția bănuiților va fi dovedită, potrivit legislației penale a Republicii Moldova, aceștia riscă închisoare de până la 7 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii