Un poliţist, în vârstă de 23 de ani, riscă până la 4 ani închisoare pentru că a accidentat un pieton fiind în stare de ebrietate la volan.

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a colaboratorului Inspectoratului Naţional de Patrulare, care în vara acestui an, a tamponat un pieton pe strada Grigore Ureche din capitală.

La 14 iulie, polițistul a tamponat o femeie care traversa carosabilul, ulterior automobilul acestuia de model „Volkswagen Golf”, fiind proiectat într-un pilon electric. În urma impactului, victima s-a ales cu mai multe fracturi, aceasta fiind internată în spital. Îndată după accident, poliţistul a fost suspus unui examen medical, constatându-se că era în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat constituind 0,84 mg/l.

La scurt timp de la producerea accidentului, soțul victimei afirma că s-ar fi încercat influențarea examinării cazului. Potrivit bărbatului, mai mulți colegi ai polițistului ar încerca să-l apere, iar învinuitul ar putea profita de funcția pe care o deține.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii