Un ofiţer de investigaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti, a fost reţinut după ce a tamponat un pieton care traversa regulamentar strada şi ulterior a părăsit locul accidentului rutier.

Potrivit procurorilor, cazul a avut loc în seara zilei de miercuri, 2 noiembrie pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini de model Volkswagen Pasat, a tamponat frontal un pieton care traversa regulamentar strada. Victima s-a dovedit a fi consulul României de la Bălţi, care în urma impactului violent a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din Bălţi. În prezent, starea sănătăţii victimei este gravă, dar stabilă.

După comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul crimei. Mai mult decât atât, acesta şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident. Investigaţiile însă au demonstrat că în momentul impactului autoturismul era condus anume de ofiţer.

Suspectul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. Procurorii i-au înaintat astăzi învinuirea de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii  şi părăsirea locului accidentului rutier.

De asemenea, procurorii urmează să înainteze judecătorului un demers cu solicitarea arestării bănuitului pentru 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat suspectul riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii