Un gardian de la Izolatorul de Detenție Preventivă din Chișinău a fost surprins de camerele video cum a sustras aparatele de ras din coletul unui deținut. Polițistul se numește Aurel Ciloci-Doni și are statut de învinuit în dosarul intentat în cazul decesului lui Andrei Braguța.

Cazul a avut loc la mijlocul lunii iulie 2018. În seara de 13 iulie un gardian i-a transmite unui deținut coletul, iar acesta a semnat la primire. Pentru că este interzis ca deținuții să păstreze în celule aparate de ras, polițistul a pus obiectele într-o boxă de lângă celulă.

În dimineața de 14 iulie, ora 05.42, sergentul Aurel Ciloci-Doni este surprins cum verifică boxele de lângă celule, găsește aparatele de ras, le ia și pleacă.

În aceeași zi, la ora 15.17, în timp ce este condus la baie, deținutul observă că aparatele de ras lipsesc. Șeful Izolatorului, Eduard Iarmenco, a vizionat înregistrările video și a constatat cine a sustras obiectele.

Sursele CrimeMoldova susțin că Ciloci-Doni și Iarmenco ar fi în relații de prietenie, astfel gardianul a scăpat nepedepsit, iar deținutul a fost convins să nu depună plângere.

Sergentul Aurel Ciloci-Doni a ajuns în atenția presei în mai 2014, după ce a fost reținut, de securitatea transnistreană la punctul de trecere Hagimus din raionul Căușeni, pentru că avea asupra sa arma din dotare și muniții.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii