Mihai Ouș, un tânăr din satul Dubna, raionul Soroca, susține că a fost umilit, bătut și amenințat cu moartea de trei polițiști din raionul Fălești.

Victima, care provine dintr-o familie vulnerabilă, a fost găzduită de rude la o vilă din satul Ivanovca, raionul Fălești. Cei trei polițiști, dintre care doi erau îmbrăcați în uniformă de serviciu, au venit în seara de 23 iulie la vila unde locuiește Ouș și i-au cerut să prezinte buletinul de identitate.

Tânărul le-a spus că perfectează actele și vor fi gata peste 10 zile.

Atunci polițiștii l-au impus să umfle cauciucurile la automobilul cu care au venit, l-au urcat cu forța în mașină și l-au dus pe un deal. Acolo l-ar fi impus să îngenuncheze și l-ar fi întrebat ce fel de moarte își dorește, l-au amenințat cu arma de foc și i-au cerut să recunoască un omor, un viol și alte crime pe care nu le-a comis. Unul dintre polițiști, care ar fi fost în stare de ebrietate, i-a pus țigara aprinsă la ochi.

Potrivit lui Mihai Ouș, polițiștii l-ar fi înjurat, îmbrâncit și lovit cu picioarele. Tânărul a fost lăsat pe deal, iar la plecare l-au amenințat că-i vor da foc la casă, dacă va povesti despre cele întâmplate.

Mihai Ouș a declarat că a aflat de la un vecin că cei trei oameni ai legii s-ar numi Andrei Bumbac, Marcel Covalciuc și Iurie Solomud. O rudă de-a lui Ouș a comunicat pentru CrimeMoldova că a fost contactată la telefon de către unul dintre polițiști, care și-a cerut scuze și a rugat-o să renunțe la plângere.

Solicitată de CrimeMoldova, Eugenia Molceanov, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Fălești, ne-a comunicat că materialele au fost transmise la Procuratura Fălești. Funcționara a precizat că în acest caz este suspectat doar maiorul Iurie Solomud, șeful sectorului nr.2 de poliție din satul Glinjeni.

Iurie Solomud..jpg

Iurie Solomud. Sursa: politia.md

doc.jpg

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

JAN BALAN

24:67 25.07.2018

Stimate Ministru MAI Alexandru Jizdan,
D-le sef-adjunct IGP Cavcaliuc,
Adta e reforma MAI de milioane?
Unde sunt demisiile?
Aveti cinste de ofiteri?

Ответить

MATASARU

24:67 25.07.2018

cam asa practica si Jizdan in trecutul lui...si voi vreti reforme...*totusi care e diferenta intre menti RM actuala si criminali? * sa vedeti cum se musamalizeaza cazul,fiindca se vede din start