Un tânăr va fi judecat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Bănuitul ar fi spălat 180 de mii de dolari prin transferul banilor mai multor persoane din Nigeria, Marea Britanie şi Benin în calitate de ajutoare materiale, donaţii și cadouri.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2013-2015, tânărul a deschis conturi la mai multe bănci din Republica Moldova pe care a primit din străinătate sume de bani în diferite valute, prin intermediul „Western Union”. Ulterior, acesta a vrut să deghizeze originea banilor, care erau obţinuţi prin fraudă şi escrocherie în Uniunea Europeană.

Învinuitul, în schimbul unui comision de circa 72 mii de dolari SUA din suma menționată, a retras în numerar restul banilor - circa 108 000 dolari SUA. Ulterior, suma era transferată periodic, prin intermediul sistemului „Western Union”, către mai multe persoane din Nigeria, Marea Britanie şi Benin.

Suspectul și-a recunoscut parțial vinovăția. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

Pe acest caz, procurorii au aplicat sechestru pe un automobil care a fost procurat de către învinuit pe banii obținuți din săvârșirea infracțiunii.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii