Fostul director şi fostul manager al unei companii de asigurări, din Bălți sunt condamnaţi pentru delapidarea averii străine. Pe parcursul anilor 2005 - 2009, cei doi, care sunt tată şi fiică, au însuşit ilegal mijloace băneşti în valoare de aproximativ 133 mii lei, bani alocaţi de oficiul central al companiei pentru remunerarea muncii unui agent de asigurări, care, în realitate, nu a activat nici o zi în cadrul respectivei companii.

Potrivit procurorilor, acest lucru a fost posibil după ce inculpaţii au falsificat semnăturile „agentului” în documentele de achitare a salariului angajaţilor şi în borderourile de eliberare a cardurilor bancare, astfel obţinând ilegal un card bancar eliberat pe numele „agentului de asigurări”.

Pentru delapidarea averii străine fostul manager, în vârstă de 41 ani a fost condamnat la 8 ani închisoare, iar tatăl său, adică fostul director , în vârstă de 62 ani a fost liberat de pedeapsa penală. Bărbatului i-a fost  aplicată măsura de constrângere cu caracter medical - internarea într-o instituţie psihiatrică cu supraveghere obişnuită pentru tratament prin constrângere.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii