Interlopul Ion Druță , alias „Vanea Pisateli” va sta următoarele două decenii după gratii. Curtea Supremă de Justiţie i-a respins recursul lui Druță și a menținut decizia instanței de apel, privind pedeapsa de 20 de ani de pușcărie, la care fusese condamnat interlopul. 

Amintim că, în luna octombrie 2015, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a constatat că Druță a omorât trei bărbaţi.

Procurorii au demonstrat prin probe că, inculpatul a organizat şi dirijat triplu omor, savârşit în iarna anului 2000. Victimele au fost împușcate, iar apoi incinerate şi îngropate, pentru că ar fi refuzat să împartă banii cu Druţă, după vânzarea unei maşini furate. 

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost descoperite abia în anul 2008, într-o fâşie forestieră din preajma traseului Chişinău-Hânceşti.

În anul 2011, Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunilor incriminate. Procurorii au contestat sentinţa de mai multe ori, până când magistraţii Curţii de Apel au casat sentinţa ilegală şi l-au condamnat pentru crimele comise.

Decizia Curţii Supreme de Justiţie este irevocabilă.

De notat că, la începutul anului trecut, interlopul Ion Druţă  a mai fost condamnat la 5 ani închisoare şi pentru vânzare ilegală a armelor şi muniţiilor.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii