Patronul unei firme de construcţii a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Acesta a fost luat sub strajă chiar în sala de judecată, fiind învinuit de comiterea escrocheriei şi delapidarea averii străine, săvîrşite în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2008 – 2013, suspectul activa în calitate de administrator al SRL-ului „Supersonic”, fiind şi fondator unic al respectivei întreprinderii, inculpatul a încheiat cu mai multe persoane contracte de investiţie în construcţia apartamentelor în trei imobile, amplasate în sectoarele Ciocana şi Centru ale capitalei.

Ulterior, inculpatul a încheiat 36 de contracte de investiţii duble şi chiar triple pentru apartamentele deja vîndute, primind în mod repetat bani de la alte persoane, sumele fiind însuşite şi folosite în scopuri personale. Astfel aceeaşi locuinţă era vândută la diferiţi oameni, iar banii ajungeau în buzunarul administratorului.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că, sub pretextul construcţiei spaţiului locativ pe strada Vasile Alecsandri, inculpatul a încheiat cu 12 persoane contracte de dobândire a dreptului de proprietate asupra imobilului şi de investire a capitalului în construcţia apartamentelor. 

De notat că, inculpatul încheia contractele în condiţiile în care nu avea documentele de proiect pentru construcţia blocului locativ, autorizaţie de construcţie şi nici certificat de urbanism, iar lotul de teren din strada Alecsandri nu-i aparţinea firmei pe care o administra.

În total, prin acţiunile sale criminale,  administratorul a dobândit prin înşelăciune şi abuz de încredere, aproximativ 22 milioane lei. 

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii timp de 5 ani şi a fost obligat să întoarcă banii victimelor. 

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii