Un bărbat de 37 de ani, domiciliat în comuna Trușeni, a fost reținut pentru 30 de zile, fiind suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari. Potrivit oamenilor legii, suspectul a făcut rost de mai multe proiecte a unui bloc de locuit și prezentându-se drept reprezentant al firmei de construcții vindea ilegal apartamentele.

În perioada noiembrie 2014 - mai 2015, suspectul s-a prezentat la o companie de construcții din municipiul Chișinău și sub pretextul că vrea să cumpere un apartament, acesta a dobândit mai multe proiecte de locuințe.  După care, dându-se, drept bun prieten al directorului firmei respective promitea potențialilor cumpărători apartamente la un preț mai redus, decât cel de pe piață. Escrocul le prezenta proiectele, încheia contracte de vânzare-cumpărare a locuințelor, iar banii încasați erau cheltuiți în scopuri personale. În urma înșelăciunilor, victimele rămâneau și fără bani, și fără apartamente.

Până în prezent, oamenii legii au identificat două victime, de la care suspectul a însușit mijloace bănești în sumă de peste 567 de mii de lei.

Conform legislației în vigoare ”afaceristul” riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii