Cele 17 permise de conducere auto, care au fost obținute prin fraudă la începutul lunii septembrie curent, au fost anulate prin ordinul ÎS CRIS „Registru”, scrie realitatea.md.

Verificările permiselor auto au fost efectuate în urma unei anchete de serviciu interne, inițiate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), care a scos la iveală mai multe abateri în privința atribuțiilor de serviciu ale examinatorilor.

Verificările au arătat că posesorii celor 17 permise au obținut calificativul „admis” în mod nejustificat, iar examinatorii nu au documentat toate încălcările și greșelile.

Încălcările au fost constatate datorită instalării în toate autovehiculele antrenate în procesul de examinare, a sistemului de monitorizare video și audio.

Amintim că, în urma perchezițiilor CNA din 13 septembrie curent, 12 angajați cu funcții de examinatori ai conducătorilor auto din municipiul Chișinău, angajați ai ÎS CRIS Registru, au fost suspendați din funcție. Suspecții ar fi ar fi pretins 550 de euro pentru susținerea examenului și obținerea frauduloasă a unui permis de conducere. 

Atunci MTIC a anunțat despre faptul că urmează a fi anulate 17 permise auto, acest lucru fiind efectuat în premieră.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii