Peste 100 de vehicule militare şi unităţi de tehnică de luptă din SUA și aproape 200 de militari americani au ajuns astăzi pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștea împreună cu aproximativ 165 de soldați moldoveni vor participa în premieră la exerciţiul militar „Dragon Pioneer 2016”. Blindatele au intrat în țara noastră prin punctul de trecere Sculeni.

În timp ce unii cetățeni au ieșit să salute inițiativa americanilor, un grup de socialiști au încercat să oprească trecerea trupelor străine: „Deputaţii socialişti împreună cu câţiva activişti au blocat drumul la intrarea în Moldova prin punctul vamal Sculeni şi verifică documentele soldaţilor şi echipamentului NATO. Cu detalii vom reveni”, a scris liderul PSRM, Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Aplicaţiile se vor desfăşura de astăzi şi până în 20 mai, în Batalionul de Geniu din satul Negreşti, raionul Străşeni şi la Bălţi.

Scopul instruirii celor 198 militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA, 165 militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale are la bază creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate, executarea cercetării de geniu şi a lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

În programul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă, 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii