PLDM-ul în decursul a șapte luni a adunat 88 de absențe: deplasări – 8, concediu medical – 10, absențe nemotivate – 44, cerere – 16 și absențe motivate (protest ) – 11.

36 dintre absențele liberal-democraților aparțin deputatului Vlad Filat, care a ajuns la închisoare la mijlocul lunii octombrie. Chiar dacă Filat se află în detenție în raportul parlamentar pentru anul 2016, absențele acestuia au fost scrise drept nemotivate.

Este de precizat faptul că fostul premier rămâne în continuare deputat până când nu va apărea o sentință definitivă și irevocabilă de condamnare chiar dacă conform unei hotărâri emise de Curtea Constituțională, deputatul devine „în stare de ineligibilitate” în cazul în care este „hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, indiferent dacă a survenit înainte sau după validarea mandatului”. La acest moment procedura de renunțare a funcției de deputat nu este clară.

Filat a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. La 15 octombrie 2015, la prima şedinţă a parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă, lui Vlad Filat i-a fost retrasă imunitatea parlamentară cu votul a 79 din totalul de 101 de deputaţi. La 27 iunie 2016, Judecătoria Buiucani l-a condamnat pe Vlad Filat la 9 ani de pușcărie.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii